259
- פרטים
- עידכון אחרון ב-ראשון, 28 אוקטובר 2012 10:37
- כניסות: 573
תגובות לאירועי היום סיוון תשס"ו
סיפור של הגנה עצמית.
בשכחת מלחמת ששת הימים, הזועקת בשתיקה אל מול אזרחי ישראל, נשכח מצב החרדה של רבים לפני המלחמה ההיא. חרדה זו נבעה ממצב המצור שבו היתה מדינת ישראל דאז נתונה, אשר רק הנצחון המוחץ על ארצות ערב הצילה אותה ממנו. היום, כאשר מתגברים קולותים של אלה הרואים בתוצאות המלחמה תוצאות של נטיה של הישראלים ל"כיבוש", כדאי לזכור כי שלושה צבאות של מדינות ערביות סגרו על ישראל משלושת עבריה כדי להתקיף אותה וכי ישראל לחמה כדי להציל את נפשות אזרחיה.
כן, אל לנו לשכוח שהסיבה למלחמת ששת הימים היתה פעולת הגנה עצמית.
פגיעה בזכויות האדם.
המנהיג האיראני חמינאי האשים לאחרונה את ארה"ב בפגיעה בזכויות האדם. בתקשורת נמסר ש"לממשלה שמנהלת את בית הסוהר בגואנטנאמו ואת בית הכלא אבו גרייב ואשר ביצעה פשעים בעיר העיראקית חאדיתה ובבירת אפגניסטן קאבול אין כל זכות לדבר על זכויות אדם", אמר אתמול חמינאי בפני קהל גדול בנאום שנשא." דברים אלה הם, כפי שנראה, זריית מלח על פצעיה של ארה"ב אחרי שהושיטה זרועה ללחיצת יד אפשרית עם העריץ רק לפני מספר ימים, כשהציעה הידברות בין שתי המדינות.
את תחמושת הטיעון בנושא זכויות האדם נתן בידיו של המנהיג הדתי השמאל העולמי; למעט לציין כי אין למנהיג זה שום דאגה לזכויות האדם – כי הרי שלטונו מבוסס על פגיעה קבועה בזכויות אלה – אלא אם כן הבנתו בנושא כמוה כהבנתם של אנשי השמאל, אשר מוקיעים את ארה"ב, שבה פעולה נגד זכויות האדם מנוגדת לחוק, ומצדדים, לעומת זאת, במדינות עריצות שפוגעות בזכויות האדם מעצם מהותן.
גם וגם.
יש הסוברים שאל לנו לבקש את שחרור פולארד כי בתקופה הזו עלולה ארה"ב לקשור את שחרורו לתכנית ההתכנסות ואז ניתקע. ההנחה שבכל נקודה בזמן ניתן לבקש רק דבר אחד ולא יותר בטעות יסודה. אם אנחנו בטוחים בצדקתנו עלינו לבקש – יותר נכון, לתבוע – את כל מה שלדעתנו הוא מן הצדק, מבלי לחשוב על החישובים של הצד השני. עלינו לתבוע את שחרור פולארד מיידית, ויחד עימו את כל שאר בני הערובה המוחזקים בידי אויבינו, כמו, למשל, רון ארד – ויחד עם זאת עלינו לתבוע את זכויות שאר היהודים, החל מאלה שהותירו את רכושם בארצות אירופה וערב עם גירושם הכפוי משם וכלה בזכות היהודית על ארץ ישראל. בתביעות הרבות אל לנו לראות תביעה אחת כעולה או מפריעה לחברתה, אלא לתבוע את זו וגם את חברתה, כחלק מתביעותיה הצודקות של היהודים בישראל ומחוצה לה.
התנצלות במקום הסבר.
זה נכון שהתקרית שבה נהרגו שלושה אנשי בטחון מצריים לאחר שחדרו לשטח ישראל והתקיפו את חיילי צה"ל לא הצריכה את התנצלות ישראל. אך יתרה מזו, היא הצריכה הסבר מנומק כהלכה לסיבה להתקפת המצרים. בתוך הויכוח על ההתנצלות המיותרת נשכחה חובת ההסבר של הצד המצרי לפעולתו. האם הסבר כזה ניתן? לא שמענו על כך.
אוהד קמין