ההפסד שב"שטויות"
- פרטים
- עידכון אחרון ב-ראשון, 28 אוקטובר 2012 10:37
- כניסות: 728
ההפסד שב"שטויות"
ביקורת אמנות מוטעית מיסודה ועוד חולות רעות רבות שבתרבות קלוקלת נראות לאנשים רבים כדברים חסרי-משמעות ולא נחוצים, משהו כמו בלבול-מוח של ילדים.
מכיוון שאין הם מסוגלים לנסח סיבה הגיונית להתנגדותם, הם מכניסים, פעמים רבות, את הדברים הללו למגירת המושג "שטויות". זוהי טעות. כי מאחורי התדמית הילדותית-תמימה הזו, של חוסר-ידיעה, יכולים להסתתר דברים שליליים רבים. ה"שטויות" יכולות להוות תירוץ יעיל מאין כמותו של אנשים מסוג מסוים לחבל בדרכם של יצרנים, לבלום את התקדמותם ולהציב בדרכם מכשולים ממכשולים שונים.
הטעות המקובלת על רוב היצרנים בהקשר זה היא לנסות ולהתייחס בהבנה אל יצרני ה"שטויות", לפעמים מתוך ביטול, לפעמים מתוך סובלנות, ולעתים מתוך לגלוג, אך מי שצוחק אחרון במקרה זה הם דווקא הלא-יצרנים, אשר ה"שטויות" שהם מייצרים אינם אלא הקמת מסך עשן שמערפל את העובדה שהם בוזזים את היצרן האמיתי בשלושה היבטים המקושרים פנימית: זמן, עבודה ואיכות חיים; שלושה ערכים אלה, משנלקחים הם על ידיהם מן האזרחים היצרנים באמצעות מיסוי המדינה, לא ניתן להחליפם.
קל וחומר כאשר היצרנים, אשר הכל עבורם רציני, לוקחים את ה"שטויות" כמבצע לצורך ייעול על ידי ביטול הביקורת המזלזלת ושוכרים את יצרני ה"שטויות" לצורך זה.