הרסנות מטפיסית
- פרטים
- עידכון אחרון ב-ראשון, 28 אוקטובר 2012 10:37
- כניסות: 829
הרסנות מטפיסית
אלה שהרסו את בניני התאומים בניו יורק באו בשם הרוע המטפיסי וההרס הפיסי. הנזק שגרמו לו בפעולתם אינו רק ההרס הפיזי ורצח אלפי בני האדם ששהו בבנינים בעת ההתקפה, אלא הרבה יותר מזה; שליחי רוע אלה אינם ניצבים רק מול אלה שאותם רצחו אלא מול כל אלה שאת עבודת חייהם הרסו, כי פעילותם היתה תלויה בקיומו של המרכז שבנינים אלה כללו בתוכם, כפי שבא הדבר לידי ביטוי בשמו: מרכז הסחר העולמי.
מבחינה זו לא היתה ההתקפה מכוונת נגד ארה"ב אלא נגד הסחר העולמי וכל המיוצג באמצעותו – כל התשתית היצרנית העצומה שהביאה לבנין המגדלים העצומים האלה, לכל העסקים שמצאו בהם מקום לפעילות, ולכל הפעילות האנושית שעברה דרכם.
בפעולתם ביטאו פושעים אלה את העקרון שהמוות הוא אבדן החומר – ואילו ההרסנות מכוונת נגד כוח החיים המטפיסי, הנצחי. היות מעשיהם כאלה שנובעים מהרסנות מטפיסית באופיה מתבטא על ידי העובדה שרק בזכות קיומה של תרבות המבוססת על סחר מתקדם – שהוא ההיפך מהרס – יכלו הם להוציא לפועל מזימה שכללה הטסת מטוס סילון לתוך בנין גבוה, ששניהם – המטוס והבנין – מלאים בבני אדם יצרניים המייצגים את האויב המטפיסי של ההרס הרע: הטוב היוצר.