359
- פרטים
- עידכון אחרון ב-ראשון, 28 אוקטובר 2012 10:37
- כניסות: 552
תגובות לאירועי היום שבט תשס"ח
ענין של שפה.
במהדורת חדשות הצהריים של רשת ב' ביום שני נאמר כי "אבו מאזן קורא לפעולת צה"ל בעזה "טבח". מעניין מהי בדיוק המלה הערבית שבה השתמש המנהיג הפלשתיני, אשר תורגמה למלה העברית "טבח"?
משמעותה של אחריות.
על רציחתו של מתנדב בישראל על ידי צלף פלשתיני קיבל עליו ארגון החמס אחריות. אך מהי המשמעות המעשית של הדבר? האם זה אומר שאנשי החמאס יוענשו על ידי ישראל או, אולי, שישראל תזמן את מנהיגיו, מנהלי התוקפנות, לבירור קדם-משפטי לצורך ענישה מתאימה? ברור ששום דבר מסוג זה לא יתרחש באמת ואין לרוצחים שום סיבה לחשוש.
על רקע זה, ברור גם כי מבחינת לוקחי האחריות, משמעותה של זו אינה אלא פוליטית: יש בכך, מבחינת הפלשתינים, משום התפארות וגאווה – ולתקשורת הישראלית, המסייעת להפיץ את פעלם בציבור הערבי, יש תפקיד לא מבוטל בשירות שהם נותנים לאויב זה.
צירוף מקרים משמעותי.
יום אחרי שהודיע השר ליברמן על פרישתו מהממשלה, נחקרה בתו על האפשרות שאביה פעל באמצעות בית עסק שפתחה בצורה הנוגדת את החוק. האמנם צירוף מקרים?
לכאורה, אין קשר בין הדברים, אך ברור שלהופעת הידיעה בחדשות הבוקר של קול ישראל ביום שאחרי התפטרות השר יש משמעות שנובעת מהדרך שבה קולט ציבור המאזינים את הדברים; במשך שנים הורגל ציבור זה לכך שלחקירה הנערכת נגד בכיר ציבור יום לאחר פעולה שלו נגד הממשל חייבת להיות משמעות של קשר סיבתי – שלא לדבר על כך שהאזרח הישראלי אינו רואה בחקירה מסוג זה ובתזמונה משום צירוף מקרים אלא איום, אזהרה וכתב אשמה הרבה לפני שיגיע הדבר – אם בכלל - לבית משפט.
וברור הדבר שמשמעות זו נהירה לאלה שקבעו את יוזמת החקירה, תזמונה ופרסומה.
אדום.
יום אחד לפני שנים, עוד לפני הגירוש מגוש קטיף (לצורך הדיוק, זה היה בערב יום ב' 16.4.2001) נורו אל העיר שדרות פגזי מרגמה מרצועת עזה. תגובה ממשלתית שתוארה אז בתקשורת כ"חריפה מבחינה לשונית" הצהירה, בין היתר, כי "הפעם נחצה קו אדום".
השבוע, אחרי כל כך הרבה קוים אדומים כאלה שנחצו מדי יום, יש לנו לפחות יסוד להבין מה מקורה של הסיסמה "צבע אדום"...
אזהרה ידידותית לשוטרי ישראל.
בימים אלה עוברות ילדות בנות 14 המוחזקות בידי המדינה מסלול יסורים בחדרי המעצר של משטרת ישראל. ברור שזו, המהווה איבר בגוף מנגנון הגולם הממשלתי הישראלי, והמתמחית בשנים האחרונות במעצר, כליאה ועינויי רוח של בני נוער, איננה אוהבת במיוחד את תפקידה זה (אף שחלק מאנשיה נראים כמכים בקורבנותיהם בהתלהבות אותנטית ביותר). כדאי, עם זאת, שהשוטרים יפסיקו להסכים להיות קרבנות בידי הממשל לצרכיו, שאם לא כן לא ירחק היום ובו ייהפך המושג "שוטר" בישראל מכזה המהווה נושא לגאווה לבעליו לכזה שמביא לבעליו בושה.
אוהד קמין