301
- פרטים
- עידכון אחרון ב-ראשון, 28 אוקטובר 2012 10:37
- כניסות: 577
תגובות לאירועי היום שבט תשס"ז
נצחון או שלטון?
נראה שהליכוד בדרכו לנצח בבחירות, אך בישראל סוגר הליכוד כבר עשרות שנים של נצחונות בבחירות, אך מבלי להגיע ממש לשלטון. בישראל שולט מיתוס שקרי, שלפיו זה שמנצח בבחירות מגיע לשלטון – ובהתאם לכך, שהליכוד משל אי פעם במדינה.
אך זהו, כפי הנראה, מיתוס שמאלני, שכן אף פעם – גם לא בעת שאיש ליכוד ישב על כסא ראש הממשלה - לא היה בישראל שלטון לא שמאלני; במדיניות הבטחון, בכלכלה, בחינוך, במשפט ובתקשורת מתנהגים האחראים תמיד לפי ערכי השמאל והיום, שנים רבות לאחר שממשלות הליכוד יישמו מדיניות שמאלנית בכל התחומים הללו, ספק באם יש בישראל אדם המסוגל לייצר בתחומים אלה אג'נדה לא שמאלנית גם אם הוא חבר ליכוד.
זוהי אחת ההוכחות המובהקות למחיקת התודעה המושלמת של הישראלי שביצע השמאל מאז קום המדינה. במחיקה זו הוא הצליח להביא את הישראלי לחשוב במונחים שמאלניים גם אם הוא אינו תומך בשמאל מבחינה פוליטית. לכן, אין לצפות לשינוי אמיתי של השלטון גם אם בבחירות הקרובות תנצח מפלגה לא שמאלנית.
אפשרות פתרון למצב הבטחוני.
חולשת ישראל במצב הבטחוני של היום באה לידי ביטוי בעצם העזתו של ראש הממשלה לומר, בעקבות הרצח באילת, כי ישראל לא תפר את הפסקת האש, וזאת בזמן שמדי יום-יומיים נורים לנגב טילים שנושאים, בכוח, מוות לאזרחי ישראל.
וכאילו לא די בכך, מתנהגות גם אומות המערב כאילו פעולות אלימות אלה אינן מתרחשות כלל, התנהגות שהיא הוכחה לקבלתן את עמדתו של אבו מאזן, אשר אינו מסוגל להביא לשקט ברשות, כאילו היא האפשרות המדינית היחידה הקיימת באיזור.
ויש מקום, בהקשר זה, להזכיר את קיומו של צה"ל, כאפשרות נוספת לפתרון המצב.
הר הבית בידי מי?
מה מבקש הוואקף להשיג בהתרעותיו השקריות על כך שישראל חופרת בהר הבית? את גדילת מודעותו של הציבור לרעיון השקרי שהר הבית הוא רכוש האיסלם.
במובן זה, הולך הוואקף המוסלמי מחיל אל חיל; כבר היום שומעים אנו קולות הקוראים לשתף אותו בכל פעולה הנעשית על ידי הממשלה, העיריה או רשות העתיקות באיזור הר הבית, כדי למנוע "מהומות". דבר זה משמעו הצלחה גדולה של המוסלמים, כי די בכך שבכל פעם שישראל תחפוץ לפעול בסביבות הר הבית, היא תצטרך לתאם זאת עם מנהלי ההקדש המוסלמי, כדי לבסס מצב שבו, למעשה, היא – ובעקבותיה העולם – מכירה בשליטתו של המוסלמי בהר הבית.
ההישג.
ההישג הפוליטי הגדול ביותר של הפלשתינים הוא שמצפים מהם לפתור את בעיות הטירור. דומה הדבר לצפות מן החתול שישמור על השמנת מפני זרים.
אוהד קמין