מורשת האדם

 

מורשת האדם

אסכולת השכל, אשר גם אין ראנד נמנית עליה, מניחה כי ניתן להפיק את כל הידע ממחקר – וזה נכון. אך היא גם מניחה, אוטומטית, שכל הידע שיש בידינו הושג על ידי האדם על יסוד תצפיות ללא שום עזרה מבחוץ – ויש בידינו כבר די מידע שיכול להיות בסיס למאגר עדויות אשר מציעות אפשרויות נוספות.

בכללן, מתמקדות אפשרויות אלה בעדויות רבות, המהוות חלק גדול במורשת האדם, לגבי מעורבותן של תודעות לא אנושיות כלשהן בהסטוריה האנושית, אשר העניקו לאדם אפשרויות ידיעתיות נוספות על אלה שהעניק לו הטבע במבנהו הטבעי. זה המקום להכניס לתמונת הידע האנושי את אפשרות קיומן של אינטיליגנציות אחרות, זרות ואת כל מרקם האלים, האנשים העליונים וכוחות התודעה הרמים שלגביהן יש לאנושות זכרונות רבים.

חלק מזכרונות אלה קבור, אמנם, במיתוסים - אך שרידיהם נצפים בבירור בממצאים ארכיאולוגים עצומים, בהישגים מדעיים, מתימטיים והנדסיים שהיקפם מראה שלא יתכן שנוצרו על ידי האדם – לפחות לא האדם כפי שאנו מכירים אותו היום. לכך שומה עלינו להוסיף את עבודות גאוניה של האנושות בתחומי עשיה מסויימים כמה שמכוון את תשומת לבנו לפוטנציאל הקיים במורשת האדם.

נתונים נוספים