מציאותיות האהבה
- פרטים
- עידכון אחרון ב-ראשון, 28 אוקטובר 2012 10:37
- כניסות: 1057
מציאותיות האהבה
רגש האהבה, כמו כל רגש, הוא תגובה לזיהוי של ערכים; בשל כך ניתן לראותו כצורה של זיהוי ועל כן כמבוסס על זיהוי של מהות מוגדרת שמבטאת ערך אובייקטיבי.
הערך, בה במידה שהוא מזוהה ומוערך, נאהב על ידי המעריך ביחס ישר לתועלת שיש בו עבורו. זוהי הסיבה שבגללה משתדל אדם, כדי לרכוש את אהדתו, הערכתו ואהבתו של אדם אחר, להציג לפניו את הערכים שגלומים עבור האחר באישיותו הוא.
ההגיון היסודי הקיים באהבה מציאותית כזו איננו שונה מזה הקיים בכל ערך שמנסה אדם לבטא כקיים באישיותו עבור אדם אחר, בין אם מדובר בהנאה שאחר זה יכול לשאוב ממנו רוחנית או חומרית – ומבחינה עקרונית אין הבדל בין "שידוך" שנעשה בין בני זוג למטרת הקמת משפחה לבין פעולה דומה שנעשית למטרת קשר מסחרי.
האמירה הנשמעת לעתים - "לא מפסיקים לאהוב את מי שמת" – מציינת את היותו של הנאהב, לעתים, ערך כל כך בר קיימא עבור האוהב, עד שהאהוב ממשיך להתקיים בתודעתו גם הרבה לאחר שנסתיים קיומו; דבר זה מתרחש כאשר חלק ממה שהאוהב מרוויח ממנו מתקיים דרך קבע ברוחו, גם אם לא בכל עת באותה מידה בדיוק. דומה הדבר למידת אהבתה של אם לבנה או לאהבה הקיימת בין בני זוג גם כאשר הם רחוקים זה מזה בזמן או במקום.
זהו דבר שכל המעורב באהבה מכיר בו כבחלק ממשימה שמוטלת עליו במסגרת הטבעית של מעורבות באהבה. הדבר משפיע על התנהגותו הכוללת של כל אדם כזה ומחוזקת על ידי התנהגותו בכל תחום שלפי ידיעתו ידוע למי שאוהבו.